Lomi Lomi MASSAGE

De oorsprong van Lomi Lomi massage: 

Lomi Lomi is een zeer mooie massagevorm welke is voortgekomen  uit de traditie en cultuur van de Hawaiiaanse eilanden. Op Hawaï wordt  deze massage elke generatie doorgegeven. De Lomi Lomi weerspiegelt de  bewegingen en ritmes van de natuur. Lomi  is het Hawaïaanse woord  voor o.a. wrijven en duwen en betekent gewoonlijk massage.

 

 

Het dubbele  gebruik van een Hawaïaanse woord, zoals bij lomi lomi, versterkt het  belang van het woord en in dit geval geeft dat aan hoe belangrijk Lomi  lomi is voor het welzijn van de mens.

 

Wat is Lomi Lomi Massage?

Lomi Lomi massage is een rustige ritmische massage, die gericht  is op ontspanning en genezing. Het is een volledige lichaamsmassage die  uitgevoerd wordt met mooie, lange, vloeiende bewegingen over de  volledige lengte van het lichaam, waarbij voornamelijk met het zachte  deel van de  onderarmen wordt gemasseerd. Hierbij word je behandeld  met warme olie. De bewegingen kunnen vergeleken worden met de golven van de oceaan, die  energieblokkades opheffen, spanning in het lichaam wegspoelen en de  natuurlijke energiestroom in het lichaam stimuleren. Het helpt om  blokkades los te laten en de energie een nieuwe richting te geven.

Lomi Lomi herstelt de vitaliteit, heeft een diepe werking op het  spier- en het zenuwstelsel en op de zintuigen. Het verbetert de  bloedsomloop en heeft een gunstige invloed op de organen. Het verbetert  de toevoer van voeding naar het weefsel, bevordert de stofwisseling,  reinigt het lichaam van afvalstoffen, verhelpt oedeem, vermindert pijn  en versoepelt de beweging van het lichaam. De massage is vooral gericht op ontspanning en het wegnemen van  ergernissen, angsten en andere negatieve emoties. Door de lomi lomi  massage wordt voorkomen dat deze emoties ziekten en klachten kunnen  veroorzaken. Het helpt je om stress los te laten. Lomi lomi massage  zorgt ervoor dat je weer in balans komt. Het is een transformerende  massage die helpt de weg vrij te maken voor een harmonieus en energiek  leven. Voor iedereen die zich vermoeid of futloos voelt en een oppepper kan  gebruiken. En voor iedereen die weer meer rust en ruimte in zichzelf wil  ervaren.

 

De Lomi Lomi massage wordt vaak omschreven als een dans over het lichaam. Na deze massage voel je je als herboren.